ГоловнаПолітика

Депутати відновили роботу

Призначення Кабміну значиться останнім пунктом у порядку денному

Верховна Рада відновила роботу.

У залі зареєструвалися 364 депутати.

Як йдеться в порядку денному засідання парламенту, спочатку ВР розгляне законопроект №4146, який передбачає внесення змін до закону про Кабмін, законопроект №4148, яким передбачається привести закон "Про центральні органи виконавчої влади" у відповідність до Конституції, і законопроект №4147, яким у відповідність з Конституцією приводиться закон "Про місцеві державні адміністрації".

Крім того, парламент розгляне законопроекти №4271 і  №4256, що передбачають врегулювання питань реабілітації політичних ув'язнених, а також осіб, які зазнали політичних репресій в період з лютого 2010 року по лютий 2014 року.

Також депутати планують розглянути питання про призначення окремих позачергових місцевих виборів.

Призначення прем'єр-міністра, складу Кабінету Міністрів, а також розгляд програми діяльності уряду стоїть останнім пунктом у порядку.

Біля будівлі Верховної Ради мітингують близько 2 тис. осіб - представники самооборони і активісти партії "Свобода" з прапорами.

Навпроти них, біля головного входу, розташувалася невелика група представників Асоціації фермерів і приватних землевласників, а також представники "Партії відродження села". Вони виступають проти кандидатури депутата від "Свободи" Олександра Мирного на посаду міністра аграрної політики і продовольства.

Людей із прапорами партій "Батьківщина" та "УДАР" немає.

Конфліктів не виникає.

Нагадаємо, увечері 26 лютого на Майдані Незалежності оприлюднили список кандидатів у новий Кабмін. Прем'єром запропоновано призначити лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram