ГоловнаПолітика

Аваков: у Сімферополі за тривогою підняли внутрішні війська і весь склад міліції

Анатолій Могильов проведе переговори із загарбниками

Аваков: у Сімферополі за тривогою підняли внутрішні війська і весь склад міліції
Российский флаг над зданием Совета Крыма

В.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у зв'язку із захопленням будівлі Верховної Ради Криму невідомими, озброєними автоматичною зброєю і кулеметами, за тривогою піднято війська внутрішніх військ і весь склад міліції.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Для недопущення кровопролиття серед цивільного населення оточено квартал, де розташована ВР Криму. Вжито ще низку заходів реагування для протидії розвитку екстремістських дій, недопущення розвитку ситуації у збройну сутичку в центрі міста. Провокатори на марші. Час холодної голови, консолідації здорових сил і точних дій", - додав Аваков.

Окрім того, підтвердилася інформація про захоплення будівлі Ради міністрів Криму невідомими озброєними особами.

Відтак на сайті Радміну співробітників просять не виходити на роботу.

Також наголошують, що голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов проведе переговори з особами, які захопили будівлі Ради міністрів Криму і Верховної Ради АРК. Переговори мали розпочатися о 9:00.

"Сьогодні близько 4-ї ранку були захоплені озброєними невідомими наразі людьми будівлі Ради міністрів і Верховної Ради Криму. Поки ми не можемо сказати, хто ці люди, переговори з ними розпочнуться о 9-й ранку. Я буду брати участь у переговорах. Ми будемо оперативно інформувати кримчан про всі події, які будуть розвиватися сьогодні. Все знаходиться під контролем, триває переговорний процес", - заявив Могильов.

Голова Ради міністрів зазначив, що невідомі особи вивели на вулицю людей, які на момент захоплення перебували в будівлях. Агресії до них не проявляли. Співробітникам правоохоронних органів, які охороняли будівель, повернуто табельну зброю. У зв'язку зі сформованою ситуацією в Сімферополі оголошено вихідний. Для врегулювання ситуації в Криму створено штаб.

Анатолій Могильов закликав кримчан не наближатися до захоплених будівель і зберігати спокій, а всі політичні сили - не допустити агресії на вулицях міста: "Найголовніше для нас - не допустити конфліктів і людських жертв, які були вчора біля Верховної Ради Криму. Тому всі дотримуємося спокою, я глибоко переконаний, що влада Криму врегулює ситуацію без наслідків для наших громадян".

Нагадаємо, в середу перед будівлею кримського парламенту, де мала відбутися сесія, проходили мітинги проросійських активістів і кримських татар. Час від часу спалахували бійки. Однак сесія, під час якої, за деякою інформацією, мали прийняти рішення про вихід Криму зі складу України, так і не відбулася через відсутність кворуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram