ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували законопроект про ліквідацію Міндоходов і зборів

Депутатам пропонують реорганізувати органи доходів і зборів

У Раді зареєстрували законопроект про ліквідацію Міндоходов і зборів
Фото: Макс Левин

Народний депутат України Сергій Міщенко запропонував Верховній Раді ухвалити постанову про ліквідацію Міністерства доходів і зборів з подальшим його створенням на основі Державної податкової та Державної митної служб.

Проект відповідну постанову №4280 зареєстровано в парламенті 26 лютого.

"Проект рекомендує новообраному Кабінету Міністрів під час створення центральних органів виконавчої влади України, відповідно до статті 116 Конституції України, передбачити ліквідацію Міністерства доходів і зборів України, створення на його базі Державної податкової служби України, Державної митної служби України", - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.

"При цьому Кабінету Міністрів необхідно буде в діалозі з громадськими організаціями та платниками податків визначитися з поверненням функцій адміністрування єдиного соціального внеску органам Пенсійного фонду", - йдеться в документі.

26 лютого Рада Майдану оголосила свій перелік кандидатур на посади міністрів, які будуть проголосовані в парламенті 27 лютого. Водночас посада міністра доходів і зборів України до останнього залишалася вакантною.

Арсеній Яценюк, якого в середу можуть затвердити як голову Кабміну, зазначив, що планує ліквідувати Міністерство доходів і зборів.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів України створили за указом президента Віктора Януковича в грудні 2012 року. Міністром доходів і зборів тоді ж призначили колишнього голову Державної податкової служби України Олександра Клименка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram