ГоловнаПолітика

Партія регіонів готується висунути кандидатом у президенти Тігіпка

Новим головою партії оберуть Володимира Рибака або Олександра Єфремова

Партія регіонів готується висунути кандидатом у президенти Тігіпка
Фото: Макс Левин

Партія регіонів готується до проведення з'їзду, на якому висунуть кандидата у президенти. У партії обговорюють трьох кандидатів: Сергій Тігіпко, Олександр Єфремов і Нестор Шуфрич. Із них Сергій Тігіпко - найбільш імовірний.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел у Партії регіонів.

При цьому вирішено, що офіційно, до моменту з'їзду, про це не оголошуватимуть. Сам з'їзд відбудеться не в суботу, як очікувалося, а, радше за все, наступного тижня - дату ще уточнюють.

Збиратися "регіонали" планують у Донецьку, оскільки побоюються, що в Києві їм не дадуть провести з'їзд.

Одне з важливих завдань з'їзду - вибори нового керівника партії. Як відомо, зараз Віктор Янукович є почесним лідером ПР, а Микола Азаров номінальним керівником.

"Азарова на з'їзді, радше за все, не буде. Принаймні сам він бажання такого не висловлював. Отже, ми почнемо роботу з ініціювання позбавлення Віктора Януковича статусу почесного керівника ПР, а Миколи Азарова - номінального лідера. Як це буде юридично обґрунтовано, зараз іще уточнюють. Але, попередньо, в нашому статуті перешкод для цього немає", - заявило джерело.

На думку співрозмовників LB.ua, новим керівником партії можуть обрати або віце-спікера ВР Володимира Рибака, або голову фракції ПР у парламенті Олександра Єфремова.

Нагадаємо, раніше Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів переходить в опозицію.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram