ГоловнаПолітика

"Українська Європейська Перспектива" закликає владу звільнити Даниліва

Екс-соратник Данилишина перебуває в Лук'янівському СІЗО з 2012 року

"Українська Європейська Перспектива" закликає владу звільнити Даниліва
Фото: wrestlingua.com

Міжнародна громадська організація "Українська Європейська Перспектива" закликає нову владу звільнити з Лук'янівського СІЗО Василя Даниліва і закрити політично мотивовані справи проти нього.

Про це йдеться в заяві, яку поширила організація.

Нагадаємо, Даниліва затримали 16 липня 2012 року співробітники МВС України і відправили до СІЗО.

Члени УЄП вважають, що "порушені проти нього кримінальні справи є спробою замести сліди кримінальних структур, наближених до режиму Януковича".

"Створена в квітні 2011 року, у час, коли кривавий режим Януковича починав свою терористичну діяльність проти власного народу, Українська Європейська Перспектива була однією з перших, хто відкрито і голосно виступав проти політичних репресій, переслідувань і злочинів тодішньої влади. Значну роль у цьому відіграв і Василь Данилів. Це не могли не помітити спецслужби України, які постійно відстежували діяльність Української Європейської Перспективи і вели спостереження за її керівниками. Крім того, зараз в офісі УЄП знаходилася штаб-квартира організації "Батьківщина Прага", разом з її керівником Олександром Тимошенком", - зазначають в УЄП.

"Члени Української Європейської Перспективи постійно розпосюджували у світовій спільноті правду про діяльність режиму Януковича, порушення прав людини та політичні переслідування в Україні, вимагали звільнення з ув'язнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко", - зазначається також у заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram