ГоловнаПолітика

Журналістів пустили в покинутий будинок екс-начальника ДУСі

У Кравця знайшли залишені коштовності і купу спалених документів

Журналістів пустили в будинок звільненого сьогодні з посади керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Свій маєток Кравець покинув у розпал масових розстрілів у центрі столиці, повідомляє ТСН.

"Триповерховий особняк у державній резиденції гості застали в безладі: голі стіни, де ще кілька днів тому висіли плазми і картини, розкидане взуття, спустошені сейфи, ящики з-під коштовностей, коробки від медалей і годинників Rolex. Господарі залишали будинок поспіхом і забирали найдорожче. На поверх вище розташовується гардероб господині, який схожий на невеликий бутік. У дитячих кімнатах залишилися тільки м'які іграшки та золоті карети", - наголошується в сюжеті.

У кабінеті Кравця є бібліотека, ексклюзивний ніж для відкривання конвертів, деякі нагороди, ікони. Також у будинку - басейн, спортзала, два джакузі.

Залишилися також документи, серед яких журналісти знайшли записку першого заступника міністра доходів і зборів Дериволкова Степана Дмитровича з пропозицією ділового співробітництва.

"Потрібно вирішити тариф 0,8 долара. У таблиці фігурує 1,66 долара. У Харкові є компанія, яка розмитнює по 0,75. Чи готові віддавати 50% від економії", - йдеться в документі. Всі інші ділові листи керівник ДУСі встиг спалити.

Як зазначають журналісти, Кравець жив у цьому будинку сім років. "Спочатку держава виділила чиновнику на цій самій території дві кімнати в дачі №9. Місцеві кажуть, що тоді ще заступник міністра Кабінету Міністрів в уряді Януковича Андрій Кравець відразу обгородив земельну ділянку в кілька гектарів і почав будівництво", - наголошується в сюжеті.

Зараз маєток завгоспа взялися доглядати громадські активісти та бійці "Правого сектора".

Нагадаємо, раніше журналісти змогли потрапити в резиденцію екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я", також вони побували в будинку екс-генпрокурора Віктора Пшонки й маєтку екс-глави МВС Віталія Захарченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram