ГоловнаПолітика

Біля парламенту Криму активізувалися сутички

Від спікера Криму вимагають перенести сесію

Учасники антисепаратистського мітингу, який проходить біля стін Верховної Ради Криму, прорвали міліційне оточення і зайшли у внутрішніх дворик парламенту.

Як стало відомо, щонайменше один проросійський активіст отримав незначні ушкодження, його відвели всередину парламенту, повідомляє Радіо Свобода.

Співробітники міліції насилу контролюють ситуацію біля будівлі парламенту і не можуть ефективно протидіяти бійкам.

Тим часом голова Меджлісу Рефат Чубаров зажадав від спікера кримського парламенту Володимира Костянтинова перенести або скасувати позачергову сесію, щоб уникнути протистояння і подальшого загострення ситуації в Криму.

За його словами, спікер попросив дві години для консультацій з фракцією Партії регіонів.

Нагадаємо, позачергова сесія кримського парламенту має відбутися сьогодні о 15:00. У порядок денний внесено два питання: "Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та АРК" і "Про звіт Ради міністрів АРК".

Як відомо, напередодні жителі Криму почали безстрокову акцію протесту біля будівлі Верховної Ради АРК, вимагаючи від депутатів не визнавати нове керівництво країни. Учасники акції вимагають також відновити конституцію Криму в редакції 1992 року, згідно з якою в республіці були власний президент і незалежна зовнішня політика. Окрім того, присутні вимагають провести референдум, на якому жителі оберуть шлях подальшого розвитку регіону: в нинішньому статусі автономної республіки у складі України як незалежної держави або в складі Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram