ГоловнаПолітика

Держдума вважає Януковича легітимним президентом

Легітимність ухвалених законів у Верховній Раді "під великим питанням"

Держдума вважає Януковича легітимним президентом
Фото: obozrevatel.com

У Росії вважають Віктора Януковича як і раніше легітимним президентом.

Про це заявив голова комітету Державної думи РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що Віктор Янукович як і раніше легітимний президент в Україні. Він не підписував Конституції 2004 року, отже, в правовому полі України у нас немає сьогодні Конституції 2004 року як діючої і, відповідно, легітимність так званих прийнятих законів у Верховній Раді України в останні дні для нас під великим питанням", - заявив Слуцький в Сімферополі.

Водночас Слуцький підкреслив, що Росія виступає за територіальну цілісність України.

"Ми за територіальну цілісність України. Ми розуміємо, що звідси всіх росіян не забереш, та й це ні в якому разі нам і не треба. Росіяни повинні залишитися там, де вони жили споконвіку, там, де вони хочуть і далі жити, а не там, куди їх хочуть вигнати всі ці київські діячі", - додав він.

Депутат Держдуми визнав, що це буде непростим завданням.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що легітимність цілої низки органів влади в Україні викликає великі сумніви.

22 лютого, ґрунтуючись на публічну відмову Януковича від підписання законів, Верховна Рада ухвалила постанову "Про самоусунення президента від виконання конституційних повноважень" і призначила позачергові вибори на 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram