ГоловнаПолітика

Турчинов звільнив чиновників Януковича

В.о президента підписав низку указів

Турчинов звільнив чиновників Януковича
Фото: EPA/UPG

Виконуючий обов'язки президента, голова ВРУ Олександр Турчинов здійснив низку звільнень, зокрема серед радників президента.

Про це йдеться у відповідних указах глави держави, розміщених на офіційному сайті.

Зокрема, посад радника президента позбулися Сергій Льовочкін, Михайло Вишиванюк, Юрій Ладний, Юрій Каркай, Ігор Калінін, Віталій Грамотнєв, Андрій Гончарук, Анатолій Балюк та Ірина Акімова.

Крім того, Турчинов звільнив Акімову від виконання обов'язків представника президента в Кабміні, Ладного - з посади голови головного управління державного протоколу і церемоніалу Адміністрації президента, Каркая - голови управління з питань реформування соціальної сфери, Гончарука - голови управління з питань міжнародних відносин і Балюка - з посади голови головного контрольного управління АП.

Пізніше з'явилися укази про звільнення з посади радника президента таких чиновників: Едуарда Матвійчука, Бориса Петрова, Валерія Пустовойтенка, Дмитра Саламатіна, Віктора Слаути, Віктора Шемчука, Сергія Бубки, Дмитра Видріна, Павла Гайдука, Ганни Герман, Олександра Данилюка, Володимира Демидка, Миколи Дем'янка, Миколи Джигу, Віталія Журавського.

Також Турчинов звільнив Юрія Павленка з посади уповноваженого президента з прав дитини. Крім того, указом в.о. президента Турчинова було скасовано указ президента від 13 травня 2013 року "Про призначення К.Єлісєєва радником президента України" як нереалізованого. Іншим указом Єлісєєва звільнили від виконання обов'язків уповноваженого України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram