ГоловнаПолітика

На Майдані відібрали і спалили 12 тис. примірників газети з критикою опозиції

Стаття "Майдан проти опозиції" вийшла в газеті "Хроніки поточних подій"

На Майдані відібрали і спалили 12 тис. примірників газети з критикою опозиції
Фото: www.facebook.com/uachronicle

На Майдані вдень 23 січня у координатора київської роздачі видання "Хроніка поточних подій" охоронці сцени відібрали та спалили 12 тисяч примірників газети, в якій був матеріал із критикою опозиції.

Про це йдеться в заяві редакції, розміщеній на сторінці в "Фейсбук".

"Ми - редакція "Хроніки поточних подій", і ми стикнулися з ситуацією, яку не готові замовчувати. Сьогодні на Майдані у координатора нашої київської роздачі Світлани охоронці сцени відібрали і спалили 12 тис. примірників тиражу, надрукованого на гроші волонтерів. Їх не влаштував матеріал, який опубліковано в номері. Світлані було сказано, що із заголовком "Майдан проти опозиції" нам "можна буде виходити через місяць". Бійці "Правого сектору" та "Спільної справи", до яких Світлана звернулася за допомогою, допомогли врятувати частину тиражу", - наголошується в повідомленні.

Редакція видання обурена такими діями. Вони зазначають, що цей номер погодилися надрукувати волонтери тиражем понад 200 тисяч екземплярів по всій країні та за кордоном.

"Майдан свистить і кричить "Ганьба!" трійці опозиційних лідерів. Майдан відмовляється виконувати домовленості опозиції з Януковичем. Майдан аплодує сотникам Самооборони і "Правому сектору". Це - реальність. Майдан радіє звільненню Юлії Тимошенко - політики не повинні сидіти у в'язниці за свої політичні рішення. Але чи має вона право "бути гарантом" і, тим більше, "всіх карати", може вирішити тільки народ на чесних і прозорих виборах. Це - реальність. На Майдані йде безперервне прощання із загиблими бійцями. У цей час в. о. президента пан Турчинов заявляє, що Майдан виконав свої цілі та може розійтися", - підкреслюють у редакції видання.

"Водночас у Верховній Раді депутати, половина яких півтора місяця тому голосувала за диктаторські закони, скандують "Слава Україні!". Тим часом значна частина вимог Майдану не виконана - зокрема, оголошення про перевибори Верховної Ради та внесення закону про люстрацію. Ми все бачимо і чуємо. І ми не віримо жодному слову політиків - а тільки їх справам", - підкреслює також видання.

Редколегія просить організації Майдану офіційно відреагувати на цю ситуацію та публічно заявити про заборону на будь-яке порушення свободи слова.

Зараз LB.ua намагається взяти коментар у редакції видання з приводу того, що сталося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram