ГоловнаПолітика

ЄС визнає рішення Ради про відставку Януковича

Переговори з підписання УА продовжаться після президентських виборів

ЄС визнає рішення Ради про відставку Януковича

Євросоюз визнає рішення Верховної Ради про усунення від влади президента Віктора Януковича.

Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Олів'є Баї, відповідаючи на запитання журналістів, чи вважає ЄС Януковича головою Української держави, повідомляє РИА Новости.

"Щодо статусу Януковича - інститут, гарант демократичної законності, ухвалив рішення на вихідних. Ми поважаємо рішення, ухвалені українським парламентом", - сказав Баї.

Опісля представник Єврокомісії Олів'є Баї заявив, що ЄС вестиме переговори про підписання угоди про асоціацію тільки з новим урядом України, який сформують після президентських виборів.

"Ідея полягає в тому, що перехідний процес, що почався в Україні, повинен привести до

(президентських) виборів 25 травня, і ці вибори приведуть до формування уряду, ми зможемо знову вести переговори з українською владою. Це не означає, що тимчасовий уряд для нас не буде легітимним, але ми хочемо обговорювати це з новим урядом, щоб бути впевненими, що влада має повноцінну підтримку очевидної більшості. Проект угоди про торгівлю та інвестиції, який ми пропонували Україні, залишається. Ми готові підписати його, тільки-но Україна буде готова. Це суверенний вибір України, який їй належить зробити", - сказав офіційний представник Єврокомісії.

Нагадаємо, 22 лютого, ґрунтуючись на публічній відмові Януковича від підписання законів, Верховна Рада ухвалила постанову "Про самоусунення президента від виконання конституційних повноважень" і призначила позачергові вибори на 25 травня. Цей сумнівний з погляду юриспруденції документ (така процедура законодавством не передбачена) підтримали 328 депутатів, включно з представниками Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram