ГоловнаПолітика

У Криму відкрили доступ до будівництва на мисі Айя - територія спорожніла

У разі завершення будівництва маєток міг би зрівнятися з Межигір'ям

У Криму відкрили доступ до будівництва на мисі Айя - територія спорожніла
Фото: http://sergeydolya.livejournal.com/

Активісти севастопольської організації та молодіжного крила "УДАРу" перевірили периметр і територію колишнього санаторію на мисі Айя, повідомив координатор молодіжного крила "УДАРу" Дмитро Білоцерківець.

Як відомо, величезне будівництво на цій території, яке вели донедавна, приписували сім'ї екс-президента Віктора Януковича. Як повідомили в прес-службі "УДАРу", за інформацією активістів, будівництво нової віп-споруди зупинено, вся територія спорожніла.

"Для нас донедавна залишалося важливим питання несправедливої заборони доступу простих людей на територію колишнього санаторію. Кілька років тому родина колишнього президента незаконно захопила цю унікальну прибережну територію. Зараз, після перевірки, ми можемо констатувати, що блокпост "Межигір'я-2", як прозвали це в народі, відкрито, а вхід - вільний", - заявив Білоцерківець.

За його словами, зараз будь-хто може відвідати маєток на мисі Айя й оцінити масштаби задуманого. Як говорять фахівці, за розкішшю, у разі добудови, він міг би зрівнятися з горезвісним Межигір'ям під Києвом.

Білоцерківець також додав, що "УДАР" ініціюватиме розслідування всіх незаконних забудов на Південному березі Криму, які були закриті для доступу севастопольців через захоплення оточенням екс-президента.

Як зазначає прес-служба, впродовж останніх двох років на Південному узбережжі Криму тривало масштабне будівництво приватного маєтку в інтересах сім'ї колишнього президента Януковича і його найближчого оточення. При цьому у громадян за допомогою корупційних схем забрали тисячі гектарів землі, включно із заповідниками і дикими пляжами. Новий віп-палац будували на місці головного корпусу бази відпочинку працівників Укравтодору. Базу приватизували одночасно з Межигір'ям.

Однак влітку 2013 року в Адміністрації президента заявили, що ні Янукович, ні його родина не мають стосунку до будівництва. Зазначимо, буквально із середини лютого стало відомо, що на мисі Айя незаконно вирубали 10 га лісу і обгородили парканом територію площею 800 гектарів, аж до самого моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram