ГоловнаПолітика

Три з чотирьох митних пунктів на Західній Україні вже розблоковано, - Клименко

В.о. міністра доходів і зборів закликає не радикалізувати ситуацію

Три з чотирьох митних пунктів на Західній Україні вже розблоковано, - Клименко
Фото: ipress.ua

Виконувач обов'язків міністра доходів та зборів Олександр Клименко повідомив, що три митні пункти на Західній Україні, які вчора заблокували, уже працюють. Він також висловив упевненість, що сьогодні також разблокують останній пункт.

Про це в.о. міністра заявив в ефірі телемарафону на каналі "Бізнес".

Крім того, Клименко закликав громадян України не висловлювати свою політичну волю шляхом блокування митних постів і не радикалізувати це питання. Оскільки такі дії можуть принести збитки і незручності в першу чергу для жителів Західної України.

"По-перше, ми вносимо форс-мажор для тих підприємств, які вже сформували свої логістичні ланцюжки постачань і взяли перед контрагентами зобов'язання. Ці незручності призводять до збитків і як наслідок - до недоотримання доходів бюджету. Дуже важливо розуміти, що блокування саме цих пунктів, товар та матеріальні цінності, які йдуть - вони більше розраховані на потреби Західної України", - підкреслив голова відомства.

Коментуючи інформацію про те, що на одному з пунктів в Івано-Франківську вилучили сервер, Клименко зазначив, що в регіонах жодних серверів немає. "Є так звані маршрутизатори, які надають інформацію в центр обробки даних, який знаходиться в Києві. Тобто, блокування та вилучення цієї техніки веде тільки до незручностей, які відчувають підприємства, імпортери та експортери", - сказав він.

Водночас, виконувач обов'язків міністра доходів і зборів запевнив, що його міністерство робить все для того, щоб мінімізувати негативні наслідки від блокування митних постів.

P.S. У прес-службі Міністерства доходів і зборів повідомили, що станом на 14:00 всі митні пункти пропуску на західному кордоні України розблоковано, вони працюють у звичному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram