ГоловнаСуспільствоПодії

Студенти йдуть пікетувати Міносвіти: вимагають відставки заступника міністра Сулими (ОНОВЛЕНО)

Близько 300 студентів збираються блокувати будівлю міністерства

У бік Міністерства освіти і науки виступила колона із 300 студентів, які мають намір пікетувати, а потім, можливо, блокувати будівлю міністерства.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua із місця подій.

На акцію протесту зібралися студенти КНУ імені Тараса Шевченка, КПІ та інших. Студенти висувають три вимоги до міністерства:

 

Відставка заступника міністра Євгена Сулими     

Закриття ВНЗ і припинення навчального процесу до врегулювання ситуації на Майдані     

Припинення і гарантія подальшої відсутності репресій проти тих, хто підтримував Майдан, з боку керівництва ВНЗ.

ОНОВЛЕННЯ. Студенти дійшли до будівлі Міносвіти і стоять біля нього, вимагаючи, щоб до них вийшов заступник міністра Сулима. Повідомляють, що якщо чиновник не вийде, вони увійдуть всередину міністерства і чекатимуть на нього там.

Як повідомляють протестувальники, саме Сулима відповідальний за репресії проти студентів: і під час Майдану, і до його початку. Вони також говорять, що деякі київські ВНЗ забороняють своїм студентам ходити на Майдан, іноді навіть перекривають виходи.

"З одного боку, це зрозуміло - не хочуть наражати людей на небезпеку, а з іншого - кожен вільний сам вирішувати, йти йому на Майдан чи ні", - заявив LB.ua Радислав, активіст, який охороняє студентську колону. Радислав додав, що такі заборони є в КПІ, університеті ім. Богомольця і КНЕУ.

ОНОВЛЕННЯ, 15:48. Студенти заходять у будівлю Міносвіти.

ОНОВЛЕННЯ, 15:15. Студенти виставили охорону на входах і виходах із території Міносвіти, на вході поклали шини. Дали чиновникам час до 16:00 - чекають або на заступника міністра Сулиму, або на в.о. міністра Табачника. Активісти заявили, що після 16:00 вони зайдуть у будівлю міністерства.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Охорона йде попереду студентської колони
Фото: Олександр Рудоманов
Охорона йде попереду студентської колони

Нагадаємо, напередодні керівництво Києво-Могилянської академії поширило заяву, в якій повідомило про призупинення навчального процесу до припинення кровопролиття на Майдані, а також закликало інші ВНЗ зупинити заняття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram