ГоловнаПолітика

Янукович погодився на дострокові вибори цього року, але це несерйозно - Туск

У серйозність намірів українського президента світова спільнота не повірила

Янукович погодився на дострокові вибори цього року, але це несерйозно - Туск
Фото: wek.com.ua

Президент України Віктор Янукович під час переговорів із представниками Європейського Союзу висловив готовність провести дострокові вибори цього року.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Reuters.

Він також додав, що узгоджено "готовність створення уряду національної згоди протягом найближчих 10 днів і зміну Конституції до кінця року.

При цьому Туск застеріг, що не варто ставитися до обіцянок Януковича занадто серйозно. "Досвід свідчить, що зобов'язання, взяті українською владою, рідко виконуються", - заявив він.

У четвер голови МЗС Франції, Німеччини та Польщі Лоран Фабіус, Франк-Вальтер Штайнмайєр і Радослав Сікорський зустрілися в Києві з Віктором Януковичем, після чого вирушили на зустріч з представниками української опозиції.

Нагадаємо, керівники МЗС Польщі, Франції та Німеччини вели перемовини з Януковичем з 11:00 четверга. Зустріч переривали, щоб Янукович зміг подзвонити російському президентові Володимиру Путіну і попросити про скерування посередника.

Путін вирішив скерувати до Києва з місією посередника уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна.

Дипломати вимагали, щоб було скорочено термін роботи президента і парламенту, розроблено нову Конституцію протягом кількох місяців і сформовано новий уряд України протягом кількох днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram