ГоловнаПолітика

У ВР ледь не побили "регіонала" Грушевського, який виступив проти повернення до Конституції-2004

Нардепа врятували Оробець і Шуфрич

У Верховній Раді мало не сталася бійка. Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, "регіонал" Віталій Грушевський у своєму виступі назвав неактуальними питання повернення до Конституції-2004 року і формування технічного уряду.

Грушевський запропонував "зібратися, коли буде 450 депутатів".

Фото: Макс Левін

Інші депутати почали кричати "Ганьба!" і "Провокатор!", а після виступу - кинулися до нього і почали штовхати. За Грушевського заступилися Леся Оробець та Нестор Шуфрич.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

На трибуну в цей момент вийшов Петро Порошенко і запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих.

Фото: Макс Левін

Після хвилини мовчання Грушевського вивели із зали засідань.

Петро Порошенко у своєму виступі повідомив про те, що Рада Європи на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС прийняла рішення про застосування візових та інших санкцій проти українських чиновників, відповідальних за кровопролиття. "На пагорбах сидять снайпери і кожні десять хвилин стріляють по живих людях. Чого ще ми повинні чекати? Ми - народні депутати і ми не підемо звідси доти, поки не ухвалимо рішення, які захистять нашу країну", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні о 16.00 почалося позачергове засідання Верховної Ради, на яке приїхали не тільки опозиціонери, а й позафракційні депутати, а також багато "регіоналів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram