ГоловнаПолітика

У Полтаві міліція і протестувальники уклали спілку

Представники Народної ради захоплять будівлю ОДА

У Полтаві міліція і протестувальники уклали спілку
Фото: пресс-служба Каплина

У Полтаві з хвилини на хвилину очікують мирний пропуск представників Народної ради в приміщення Облдержадміністрації. При цьому частина правоохоронців залишиться в приміщенні, щоб охороняти майно, адже всі вікна на першому поверсі розбито під час вчорашнього штурму.

Полтавська ОДА контролюватиме громадськість, але свою роботу не почне, - сказав "Полтавщині" депутат облради Петро Ворона.

Сьогодні між представниками Народної ради Полтавщини та міліцією відбулися переговори. Про це на Полтавському майдані повідомив активіст Євромайдану Олександр Коба. Він зазначив, що в переговорах взяли участь голова Полтавської ОДА, голова СБУ, представники прокуратури, голова обласної та міської міліції.

"На переговорах ставили наступні питання: у Полтаві міліція переходить на бік народу! Ми, разом з міліцією, беремо на себе відповідальність за безпеку в місті. Тому, я закликаю всіх, якщо у вас є інформація про те, що готуються підпали "Кулиничів" або "Бруснічок" чи ще чогось, всю цю інформацію повідомляйте мені або іншим координаторам. Переговори пройшли, але якщо і далі будуть порушення, то будуть відповідні дії щодо цих порушень", - розповів Коба.

Також він повідомив, що блокпости з активістів Народної самооборони, які не допускатимуть виїзду тітушек з області, стоятимуть в Решетилівці, Лубнах і в Супрунівці. Вони стоятимуть в амуніції, але без вогнепальної зброї. З вогнепальною зброєю на блокпостах перебуватимуть бійці внутрішніх військ та міліція.

"Вони погодилися з тим, що автобуси з тітушками завернуть назад", - зазначив Коба.

Він розповів, що організовується патрулювання у Полтаві, активісти спільно з міліціонерами забезпечуватимуть порядок на міських вулицях.

Інформацію активіста підтвердив в.о. заступника начальника УМВС України в Полтавській області Ігор Родич.

Під крики "Молодці!" міліція звільнила будівлю ОДА. Протестувальники влаштували живий коридор для безперешкодного виходу.

Додамо, що сьогодні в Лубнах спалили автобус із дніпропетровськими тітушками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram