ГоловнаПолітика

Путін направив посередника на переговори до Києва

Янукович подзвонив російському президентові й попросив про це

Путін направив посередника на переговори до Києва
Фото: segodnya.ua

Президент РФ Володимир Путін прийняв рішення направити до Києва з місією посередника Уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна.

Про це повідомив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков, інформує ИТАР-ТАСС.

"З ініціативи української сторони відбулася телефонна розмова президента Путіна з президентом Януковичем, під час якої президент України запропонував главі російської держави направити до Києва російського представника для участі в переговорному процесі з опозицією як посередника", - сказав Пєсков.

Прес-секретар російського лідера повідомив, що "Путін прийняв рішення направити з цією місією Уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна". "Як відомо, Володимир Петрович (Лукін) володіє багатющим досвідом дипломатичної служби, значним авторитетом серед правозахисників, очолював велику опозиційну партію", - нагадав Пєсков.

Нагадаємо, в четвер Янукович у Києві провів переговори з главами МЗС Польщі, Франції та Німеччини. Ті домагаються, щоб було скорочено термін роботи президента і парламенту, розроблена нова Конституція протягом декількох місяців і сформовано новий уряд України протягом декількох днів. Янукович переривав переговори з європейськими дипломатами, щоб подзвонити Путіну, повідомляють польські ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram