ГоловнаПолітика

Тігіпко виступив за зміну спікера Ради на представника опозиції

Політик вважає, що керівництво країни втратило контроль над ситуацією

Тігіпко виступив за зміну спікера Ради на представника опозиції
Фото: Макс Левин

Народний депутат України від Партії регіонів Сергій Тігіпко першочерговим кроком для врегулювання ситуації в країні вважає термінову зміну спікера.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Президент, голова Верховної Ради, в.о. прем'єр-міністра і лідери опозиції повністю втратили контроль над ситуацією в країні і не пропонують жодних рішень, здатних заспокоїти країну, - написав нардеп. - Їх бездіяльність призводить до посилення протистояння і людських жертв. Необхідні негайні реальні кроки з врегулювання кризи в країні, а не видимість переговорів".

Він упевнений, що головою Верховної Ради має стати депутат від опозиції.

Крім цього, вважає Тігіпко, необхідно терміново обрати прем'єр-міністра, кандидатуру якого підтримають усі фракції. "Новий голова Кабміну в той самий день має представити членів уряду і план першочергових дій", - додав нардеп.

Третім кроком з врегулювання конфлікту, на думку Тігіпка, має стати створення слідчої депутатської комісії з розслідування всіх порушень, які призвели до людських жертв.

"Депутати фракції Партії регіонів заявляють про створення всередині фракції антикризової депутатської групи. Ми запрошуємо всіх народних депутатів, незалежно від їх партійності, приєднатися до спільної роботи з реалізації заявлених кроків у парламенті", - написав наприкінці нардеп-"регіонал".

Нагадаємо, раніше Сергій Тігіпко заявив, що новий уряд має бути таким рішучим і реформаторським, яким ще не був жоден уряд за всю історію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram