ГоловнаПолітика

Баррозу висловив Януковичу своє потрясіння подіями в Україні

Президент ЄК закликав до негайного припинення насильства

Баррозу висловив Януковичу своє потрясіння подіями в Україні
Фото: Предоставлено пресс-службой президента Украины

Відбулася телефонна розмова між президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу і президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомляє в середу в Брюсселі Європейська комісія, під час телефонної розмови Баррозу висловив своє "потрясіння і тривогу у зв'язку з останніми сутичками в Україні, які привели до загибелі та поранень багатьох людей", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Він закликав до негайного припинення насильства і рішуче засудив застосування сили для вирішення політичної кризи. Він нагадав про особливу відповідальність українського уряду уникати насильства та поважати права людини та основні свободи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, президент Єврокомісії підкреслив важливість ведення політичного процесу всіма суб'єктами "без попередніх умов в дусі спільної відповідальності".

"Він послався на той факт, що в той час, як ЄС як і раніше готовий надати допомогу та сприяння цьому процесу, він також жорстко реагуватиме і на погіршення ситуації. Рада ЄС із закордонних справ розгляне цільові заходи щодо відповідальних за насильство", - повідомляє Європейська комісія про зміст розмови.

Нагадаємо, завтра, 20 лютого, на позачерговій сесії міністрів закордонних справ ЄС розглянуть питання, які саме санкції Євросоюз застосує до українських чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram