ГоловнаПолітика

Портнов закликав протестувальників скласти зброю і уникнути "суворого покарання"

Звернення заступника голови Адміністрації президента адресується не тільки протестувальникам Києва

Портнов закликав протестувальників скласти зброю і уникнути "суворого покарання"
Фото: http://focus.ua

Андрій Портнов оприлюднив спеціальну заяву.

"Сьогоднішні правопорушення мають ознаки особливо тяжких злочинів. Захоплення зброї, підрозділів і приміщень органів внутрішніх справ і безпеки, інші дії суворо караються законом.

Закон дає чітке визначення: суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у свідомому, цілеспрямованому застосуванні насильства шляхом підпалів, убивств, тортур, залякування населення та органів влади, або втіленням інших посягань на життя чи здоров'я ні в чому не винних людей, або загроза здійснення злочинних дій з метою досягнення злочинних цілей, називається тероризмом.

Суспільно небезпечна діяльність каратиметься найсуворішим чином. Закликаємо усіх, хто скоїв ці злочини, здати зброю і уникнути суворого покарання", - зазначив Портнов.

"Вимагаємо негайно припинити незаконні дії. Здатися правоохоронним органам. Звільнити всі захоплені приміщення і транспортні комунікації. Зробити це необхідно заради збереження миру і спокою в нашій країні. Заради збереження єдності нашої держави та громадянського спокою", - підкреслив він.

Як відомо, зустріч лідерів опозиції і Януковича, яка сталася вночі, ні до чого не привела. Президент і Портнов думають в унісон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram