ГоловнаПолітика

Янукович має піти, - Freedom House

Креймер закликав ЄС і США до санкцій проти винних у кривавих сутичках

Янукович має піти, - Freedom House
Фото: LB.ua

Президент правозахисної організації Freedom House з США Девід Креймер заявив, що президент України Віктор Янукович втратив легітимність і має піти у відставку.

За його словами, легітимні демократичні лідери не віддають наказів загонам спецназу нападати на демонстрантів, які хочуть більш відкритої влади, повідомляє Радіо Свобода.

Зараз, сказав Креймер, життєво важливо, щоб Сполучені Штати Америки і Європейський союз наклали на винних візові й фінансові санкції, щоб прискорити суттєві політичні зміни в Україні. "На це вони мали піти вже давно", - підкреслив він.

У заяві Freedom House з різким засудженням ескалації смертельного насильства в Києві особливо звернена увага, що у тривалому протистоянні між демонстрантами, які виступають за демократію, і владою особливо багато жертв склали журналісти за умов, коли працівники засобів інформації стають жертвами цілеспрямованих дій силовиків.

Тільки протягом вівторка, йдеться в заяві, постраждали щонайменше 25 журналістів, а всього від початку протестів у листопаді минулого року - вже понад 150.

Нагадаємо, США поклали всю відповідальність за все, що відбувається в Україні, на Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram