ГоловнаПолітика

Пшонка обіцяє притягнути до відповідальності лідерів опозиції

За інформацією ГПУ, у сутичках постраждало близько 100 осіб

Пшонка обіцяє притягнути до відповідальності лідерів опозиції
Фото: Макс Левин

Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що ніхто не уникне відповідальності за сьогоднішні події.

Про це йдеться в його заяві.

"Я, як Генеральний прокурор України, звертаюся до вас у зв'язку з тими подіями, які зараз відбуваються. Масові заворушення, застосування мітингувальниками вогнепальної зброї, вандалізм і підпали - це реалії київських вулиць. Радикально налаштовані угруповання захоплюють органи державної влади, розбивають приватні офіси, магазини і аптеки, знищують автотранспорт. У житлові будинки летять камені, запальні суміші, протестувальники застосовують травматичну і вогнепальну зброю", - сказано в повідомленні.

"Сьогодні ми вкотре переконалися, що в мирному врегулюванні ситуації в країні зацікавлена виключно влада. У цій ситуації лідери опозиції мають взяти на себе відповідальність за все, що сьогодні відбувається на вулицях Києва. Саме вони протягом двох днів анонсували сьогоднішню ходу, яка переросла у збройне протистояння", - додав Пшонка.

"Я, як Генеральний прокурор, можу констатувати: перемир'я порушено. Заради досягнення своїх політичних інтересів відкинуто всі досягнуті домовленості і поставлено під загрозу життя і спокій мільйонів киян. За оперативною інформацією, у сутичках вже постраждало близько 100 осіб. За кожного постраждалого, за кожне спалене авто і розбите вікно організатори масових заворушень понесуть відповідальність. Генеральна прокуратура вимагатиме суворого покарання і для тих, хто підбурював людей на сьогоднішню акцію, і для тих, хто організовував і керував ними. Ніхто не уникне відповідальності за сьогоднішні події", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram