ГоловнаПолітика

Кожара закликає світ засудити дії активістів у центрі Києва

В. о. глави МЗС упевнений, що радикали видають себе за мирних активістів

Кожара закликає світ засудити дії активістів у центрі Києва
Фото: LB.ua

Виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Леонід Кожара засудив сьогоднішні дії активістів у Києві та закликає до такого ж кроку іноземні держави.

Про це йдеться в заяві Кожари, розміщеній на на сайті МЗС.

"Сьогодні радикальні сили в Києві та інших містах України, які видають себе за учасників мирних протестів, ініціювали новий нічим не виправданий спалах насильства та беззаконня. Так звані мітингувальники здійснюють збройні напади на будівлі органів державної влади, організовують підпали будинків, завдають тяжких тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів, застосовують вогнепальну зброю та закликають до цього інших громадян", - заявив Кожара.

Він очікує від світу засудження "протиправних дій радикальних сил".

"Ці протизаконні дії, які ставлять під загрозу життя та безпеку громадян України та конституційний лад в державі, вимагають від органів влади належної оцінки та адекватного реагування в межах чинного законодавства з метою відновлення правопорядку. Закликаємо іноземні держави та міжнародні організації до об’єктивних та неупереджених оцінок розвитку ситуації в Україні, очікуємо на рішуче засудження з їх боку протиправних дій радикальних сил", - закликав Кожара.

Нагадаємо, сьогодні на Грушевського і прилеглих вулицях відбуваються запеклі сутички між активістами та силовиками. За підтвердженими даними, загинули щонайменше три активісти, поранено вже понад сотню людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram