ГоловнаПолітика

Кличко: "Усе залежить від Януковича. Лік іде не на години, а на хвилини"

Парламент має сформувати новий уряд, зазначає опозиціонер

Кличко: "Усе залежить від Януковича. Лік іде не на години, а на хвилини"
Фото: EPA/UPG

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко закликає президента Віктора Януковича оголосити дострокові вибори парламенту і президента.

Про це Кличко заявив сьогодні на брифінгу у Верховній Раді.

"Усю владу в країні контролює одна людина, і вся відповідальність лежить на ній. Я звертаюся до президента Януковича як до відповідального політика - він повинен оголосити дострокові вибори президента і парламенту. Це - єдиний спосіб врегулювати кризу", - заявив опозиціонер.

"Крім того, дайте команду парламенту проголосувати. Ми повинні ухвалити Акт і повернутися до Конституції 2004 року", - додав він, зазначивши, що без "вказівки з Банкової парламентська більшість рішень не приймає".

Також Кличко заявив: "Парламент повинен сформувати новий уряд, і ми, як опозиція, готові взяти на себе відповідальність за це, готові брати участь".

Нагадаємо, сьогодні опозиція заблокувала трибуну Ради. Причиною блокування стало те, що в парламенті досі не зареєстровано проект постанови про повернення до Конституції в редакції 2004 року.

Тим часом підходи до Верховної Ради заблоковано посиленими загонами бійців спецпризначення. На вул. Інститутській і Шовковичній почалися сутички мітингувальників із силовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram