ГоловнаПолітика

Шуфрич: шанси на перемогу кандидата ПР 2015-го все ще є

Коментувати ситуацію всередині партії нардеп відмовився

Шуфрич: шанси на перемогу кандидата ПР 2015-го все ще є
Фото: Макс Левин

Зміни Конституції дозволять угамувати напруження під час виборчих перегонів.

Про це сьогодні в парламенті нардеп-"регіонал" Нестор Шуфрич заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

Як відомо, вранці - перед початком пленарного засідання ВР - виступаючи засіданні фракції ПР, він висловився за зміну Конституції. "Ми повинні це зробити, щоб отримати у 2015-му хоча б свого прем'єра", - цитують його джерела LB.ua з-поміж депутатів, присутніх на обговоренні. Вони наголошують, що його слова були зрозумілі колегами саме так, що, мовляв, про президента вже не йдеться, то треба спробувати отримати хоча б прем'єра.

Сам Шуфрич категорично відмовився коментувати ситуацію всередині фракції ПР, зокрема діалоги, що відбувалися між однопартійцями на її засіданнях. "Це мій принцип, я цього ніколи не коментую", - наголосив він.

Говорячи про власну позицію в питанні реформування Основного закону, він повідомив: "Я впевнений, що в разі внесення змін до Конституції напруження навколо виборів - з боку опозиції - буде не таким гострим, як якщо обрання президента відбуватиметься зі збереженням нинішніх повноважень глави держави".

"І йдучи на вибори, лідери опозиції вже будь позиціонувати себе не так для президентської, як для парламентської гонки. У цьому разі країна уникне ситуації, коли боротьбу ведуть за принципом "пан або пропав". Тоді ми реально отримаємо конкуренцію поглядів і програм, а не боротьбу за виживання", - додав він.

"Упевнений, у цих умовах ПР матиме реальні шанси на перемогу саме свого кандидата на президентських виборах 2015 року", - резюмував нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram