ГоловнаПолітика

"Регіонали" готові змінювати Конституцію на своїх умовах

Провладна більшість хоче посилити значення регіонів

"Регіонали" готові змінювати Конституцію на своїх умовах
Фото: Макс Левин

Багато авторитетних депутатів від Партії регіонів, серед яких Борис Колесніков, Нестор Шуфрич, Юхим Звягільський, Григорій Смітюх, Віктор Бондар, виступили з критикою чинної Конституції та висловилися за необхідність радикального її перегляду в частині перерозподілу повноважень на місцях.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел у ПР.

Зокрема, їхні критика та пропозиції стосувалися не тільки частини повноважень президента, прем'єр-міністра та Верховної Ради, а й необхідності передати регіонам більше влади. Також вони акцентували "на необхідності перегляду міжбюджетних відносин, функцій правоохоронних органів і судів".

Водночас у ВР триває обговорення конституційного питання. При цьому співрозмовник LB.ua зазначив, що ПР сконцентрована не на "перерозподілі функцій центральної влади, що пропонує опозиція, а на перерозподілі влади між центром і регіонами".

Зазначимо, що на засіданні фракції ПР головував Олександр Єфремов, під кінець прибув і голова Адміністрації президента Андрій Клюєв.

Нагадаємо, раніше депутати від більшості відмовилися голосувати за запропонований ОО Акт про відновлення Конституції в редакції 2004 року, назвавши документ нелегітимним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram