ГоловнаПолітика

Ештон: Дії Януковича спричинили найглибшу політичну кризу в Україні

Представник ЄС зазначає, що в розпал кризи важливо сфокусуватися на вирішенні невідкладних завдань

Ештон: Дії Януковича спричинили найглибшу політичну кризу в Україні
Фото: EPA/UPG

Дії президента Віктора Януковича спричинили найглибшу політичну кризу в Україні з моменту її незалежності.

Про це верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон написала у своїй статті для видання "Коммерсантъ. Украина".

"Несподівана зміна позиції президента України - після п'ятилітніх переговорів про асоціацію з ЄС - спричинила найглибшу з моменту незалежності політичну кризу в країні. Адже тим самим було перекреслені надії мільйонів українців на збільшення торгівлі з ЄС, а також на ефективніше управління та на підвищення рівня життя", - зазначає верховний представник ЄС.

Ештон також наголошує, що ситуація в Україні - пріоритет для ЄС.

"Два тижні тому я побувала в Києві - це був мій третій візит від початку кризи. Я зустрічалася з президентом, урядом, а також з лідерами опозиції та представниками громадянського суспільства. Очевидно, що Україна переживає критичний момент. І ми намагаємося допомогти їй знайти вихід із кризи, окреслити перспективу розвитку", - зазначає верховний представник ЄС. Також Ештон зазначила, що продовжує уважно стежити за подіями в Україні.

"У розпал кризи важливо сфокусуватися на вирішенні невідкладних завдань. І сьогодні одне з таких завдань - припинення насильства і залякування. Я вітаю нещодавні кроки, спрямовані на нормалізацію становища. Але ми також повинні думати і про довгострокову перспективу - стабільність, верховенство закону, демократії і процвітання для народу України, для всього регіону, на благо всіх нас", - пише Ештон.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року Кабмін вирішив відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС. Відтоді в Україні тривають масові акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram