ГоловнаПолітика

Яценюк розповів, про що говорив з Меркель

Опозиція обговорила з канцлером Німеччини шляхи подолання політичної та економічної кризи в Україні

Яценюк розповів, про що говорив з Меркель
Фото: Макс Левин

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і лідер партії УДАР Віталій Кличко в Берліні обговорили з федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель ситуацію в Україні.

Як повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина", за словами Яценюка, в першу чергу на порядку денному, який обговорювався, - "уникнення насилля та кровопролиття".

"Від влади й чинного президента залежить, чи зроблять вони реальні дії, аби подолати політичну та економічну кризу", - підкреслив він.

Політик зазначив, що для того, щоб подолати політичну кризу в Україні, необхідно перейти від президентської до парламентсько-президентської форми правління.

"Ми вимагаємо від влади, аби в парламенті був ухвалений спеціальний законодавчий акт, який робить Україну демократичною державою з парламентсько-президентською формою правління", - сказав Яценюк.

Другий крок, за його словами, це формування коаліційного уряду, який "отримає допомогу від наших західних партнерів для того, щоб стабілізувати фінансову ситуацію в країні".

Він підкреслив необхідність відновлення переговорів з МВФ та іншими міжнародними інститутами: "Це дасть можливість стабілізувати економічну ситуацію, збільшити обсяг інвестицій і уникнути банкрутства, яке на сьогодні дуже можливе".

Нагадаємо, 17 лютого лідери української опозиції - Арсеній Яценюк і Віталій Кличко зустрілися з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram