ГоловнаПолітика

МЗС Росії звинуватило США у нав'язуванні "західного вектору" Україні

У Кремлі вважають, що Вашингтон диктує владі України подальші дії

МЗС Росії звинуватило США у нав'язуванні "західного вектору" Україні
Фото: newsbalt.ru

Офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич заявив, що США намагаються нав'язати Україні "західний вектор" розвитку як "єдино правильний".

Про це йдеться в коментарі Олександра Лукашевича, повідомляє РИА Новости.

"Вкотре констатуємо, що США, прикриваючись закликами не заважати вільному вибору народу України, на ділі намагаються нав'язати "західний вектор" її розвитку як "єдино правильний", диктуючи владі суверенної країни, як і що їм слід робити", - сказав Лукашевич.

За його словами, "приклад такого "лялькарства" - заява для преси заступника офіційного представника державного департаменту США Марі Харф від 14 лютого, в якій щедро лунають інструкції щодо подальших дій українського уряду".

"Зокрема, від Києва вимагають припинити будь-які слідчі дії проти учасників недавніх заворушень і негайно приступити до "формування багатопартійного технічного уряду". При цьому "кастинг" майбутніх постів в ньому, наскільки можна судити з викладеного нещодавно в YouTube аудіозапису, американська сторона почала заздалегідь. До чого така активність призводить - добре відомо за недавніми історичними прикладами", - сказав Лукашевич.

Нагадаємо, раніше голова російського МЗС Сергій Лавров заявив швейцарському президенту Дідьє Буркхальтеру, що Кремль проти зовнішнього втручання в ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram