ГоловнаПолітика

Шульц: ЄС готовий підписати УА відразу після завершення кризи в Україні

За словами президента ЄП, Україна не має висувати додаткових вимог

Шульц: ЄС готовий підписати УА відразу після завершення кризи в Україні
Фото: armenpress.am

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що Євросоюз готовий підписати Угоду про асоціацію, як тільки врегулюють політичну кризу в Україні, і країна не висуватиме додаткових вимог для підписання документа.

"Європейський Союз готовий підписати Угоду про асоціацію, разом із глибокою і всеосяжною зоною вільної торгівлі, як тільки врегулюють політичну кризу і виконають необхідні умови, узгоджені перед вільнюським самітом "Східного партнерства", - сказав Шульц в інтерв'ю УНІАН.

"Не буде нових перешкод або нових умов на шляху до підписання. Ми в Євросоюзі тримаємо своє слово і очікуємо, що так само діятимуть і наші партнери", - додав президент Європарламенту.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет Міністрів на чолі з Миколою Азаровим ухвалив рішення про відмову від підписання угоди. Президент Віктор Янукович пояснив таке рішення дуже сильним тиском російської сторони.

Після цього європейські чиновники неодноразово заявляли, що пропозиція підписання Угоди про асоціацію із зоною вільної торгівлі між ЄС та Україною залишається на столі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram