ГоловнаПолітика

Яценюк розповів, які теми обговорить на зустрічі з Меркель

Опозиціонер переконаний, що європейські партнери можуть надати Україні реальну підтримку

Яценюк розповів, які теми обговорить на зустрічі з Меркель
Фото: Макс Левин

Лідери української опозиції - голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і лідер партії УДАР Віталій Кличко планують обговорити сьогодні з канцлером Німеччини Анґелою Меркель необхідність уникнення кровопролиття в Україні та шляхи подолання політичної та економічної кризи.

Про це Яценюк заявив журналістам в аеропорту перед відльотом до Берліна, повідомила прес-служба "Батьківщини".

Яценюк висловив переконання, що європейські партнери можуть надати реальну підтримку Україні в умовах економічної та політичної кризи в державі.

Одне з рішень, яке зараз є на столі, за його словами, - це "формування коаліційного уряду": "Тільки в тому випадку, якщо у нас буде новий надійний коаліційний уряд, західні партнери нададуть йому фінансову підтримку".

"Уряд повинен відновити переговори з МВФ щодо нового кредиту, а також, звичайно, з нашими європейськими партнерами, щоб перезавантажити наші відносини з ЄС", - підкреслив Яценюк.

Щодо політичної складової, він підкреслив, що Україна потребує всеохопних та термінових політичних реформ, зокрема, конституційної реформи, реформи в судовій системі, генпрокуратурі.

"Але головне для нас - уникнути кровопролиття та банкрутства держави, що може відбутися, якщо чинний президент робитиме кроки, які він робить останні три з половиною роки", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, про те, що канцлер ФРН Меркель ініціювала зустріч з лідерами української опозиції Яценюком і Кличком, стало відомо наприкінці минулого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram