ГоловнаПолітика

На Грушевського знайшли гільзи від бойових патронів

Журналіст зміг потрапити в місця дислокації силовиків

Польський журналіст Петро Андрусечко 16 лютого виявив у місцях дислокації силовиків на вулиці Грушевського в Києві гільзи від боєприпасів польського, німецького, американського і чеського виробництва до рушниць 12 калібру.

Про це він пише на сторінках видання Nowa Europa Wschodnia, повідомляє УНІАН.

"Безпосередньо неподалік барикади, але з боку "Беркута", валялися петарди і "коктейлі Молотова", які не спрацювали. Але найцікавішими були купи гільз від боєприпасів, використаних "Беркутом" під час битви на Грушевського. Їх кількість (сотні, якщо не тисячі) вказує на масштаби застосування зброї", - пише він.

Фото: http://www.new.org.pl/

Усього журналіст виявив чотири типи патронів іноземного виробництва, які відрізнялися за кольором: червоні гільзи - від патронів виробництва французької компанії Spartan, а помаранчеві - чеської фірми Sellier & Bellot, білі - без розпізнавальних написів, але журналісти зі США визначили, що вони американського виробництва. Сині боєприпаси виготовлені в Польщі фірмою FAM Pionki.

Фото: http://www.new.org.pl/

"А тепер найголовніше: на (сайті) FAM Pionki серед моделей боєприпасів сині патрони знаходяться в розділі "Спеціальні боєприпаси - бойові патрони", позначені символом LFT - 6.8 (12 калібр). У патроні є 12 свинцевих дробинок", - пише Андрусечко.

Фото: http://www.new.org.pl/
Фото: http://www.new.org.pl/

На сайті фірми не вказано, для чого застосовують такі патрони. Водночас діаметр 6,8 мм вказує на те, що це не дріб, а потужніша картеч. На полюванні картеччю відстрілюють вовка, козулю, сайгака; застосовують картеч і для полювання на рись, кабаргу, дрібного кабана.

Фото: http://www.new.org.pl/

У зв'язку із цим журналіст цікавиться:

     Коли і на підставі якого договору згадані боєприпаси закуплено для правоохоронних органів України?

     Для виконання яких завдань призначені ці патрони зі свинцевими дробинами?

     Чи можлива самостійна модернізація патронів (використання замість дробу (картечі) болтів і т.ін.)?

Нагадаємо, в МВС стверджують, що у правоохоронців на вулиці Грушевського не було вогнепальної зброї і вони не використовували травматичні боєприпаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram