ГоловнаПолітика

КМДА остаточно звільнили (оновлено)

Активісти передали будівлю працівникам адміністрації

Протестувальники проти влади вранці 17 лютого передали будівлю Київської міськадміністрації її працівникам.

Фото: Олександр Рудоманов

Як повідомляє РБК-Україна, близько 250 активістів передали будівлю КМДА її працівникам ще близько 8:00 і вже до 8:15 подалися на відпочинок у Жовтневий палац.

Як пояснив у коментарі УНІАН народний депутат Ігор Сабій, "свободівці" мусили охороняти КМДА, оскільки після того, як активісти Майдану покинули мерію в неділю, 16 лютого, штатна охорона КМДА не з'явилася.

Також він підтвердив інформацію, що сьогодні вночі в будівлю намагалися зайти близько 40 активістів Майдану. Вони пояснили свої наміри тим, що їм ніде ночувати.

Однак, за словами Сабія, "свободівцям" удалося домовитися із цими людьми про розміщення їх в інших будівлях - в Українському домі, в Жовтневому палаці, і вони припинили спробу зайняти будівлю КМДА.

У прес-службі КМДА підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна", що мітингувальники залишили будівлю. Вхід у неї зараз контролюють співробітники мерії.

Фото: Макс Левін

Повідомляють, що у приміщенні КМДА можна буде працювати тільки після санітарної обробки, зараз господарська служба визначає обсяги робіт.

Фото: Макс Левін

Журналістові LB.ua вдалося також пройти в підвал Київради в пошуках "кімнати тортур", про наявність якої говорили опоненти "євромайданівців". Але такої в будівлі не виявилося: всі підвальні приміщення зайняті лише речами активістів і майном Київради.

Співробітники КМДА працюють у колишньому режимі - поза будівлею столичного муніципалітету.

Як зазначили в прес-службі, після нічних спроб знову зайняти будівлю КМДА у приміщеннях "стало набагато гірше, ніж після передачі будівлі під спостереження ОБСЄ". Зокрема, безлад панує практично в усіх кабінетах на всіх поверхах, особливо - на першому поверсі.

Очевидно, що люди вночі намагалися забарикадувати вхід у будівлю, для цього були використані меблі й "усе, що їм потрапляло під руки".

"Зараз усе це стало непридатне", - зазначили в прес-службі.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Нагадаємо, 16 лютого опозиція заявила про звільнення будівлі КМДА, яку активісти Євромайдану захопили 1 грудня 2013 року. Однак у ніч на 17 лютого частина активістів, які зараховують себе до угруповань під назвою "Нарнія" і "Вікінги", спробували знову захопити будівлю. Нардепи від "Свободи" завадили їм зробити це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram