ГоловнаПолітика

Мітингувальники відкрили проїзд вулицею Грушевського і звільнили чотири ОДА

Уночі розблокували Тернопільську, Івано-Франківську, Львівську та Полтавську ОДА

Мітингувальники відкрили проїзд вулицею Грушевського і звільнили чотири ОДА
Фото: EPA/UPG

Активісти Євромайдану, які два з половиною місяці утримували будівлю Київської міської державної адміністрації, вранці в неділю передадуть це приміщення під контроль влади. Про це написав народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков у своєму Facebook.

"КМДА вранці буде передана під патронат ОБСЄ", - написав він.

Депутат також повідомив, що вночі були розблоковані Тернопільська, Івано-Франківська, Львівська та Полтавська ОДА. "Держслужбовці в них можуть узятися до роботи", - додав Аваков.

Окрім того, за словами опозиціонера, на барикаді Грушевського влаштували проїзд для автомашин.

"Раніше це зробили на Хрещатику біля ЦУМу, Інститутській, на Михайлівській, Трисвятительській). На Грушевського буде наш КПП", - написав Арсен Аваков і додав, що всі дії з реконструкції узгоджено із захисниками на барикаді.

Депутат наголосив, що Штаб національного спротиву зробив це, щоб виконати два рішення Ради Майдану, які були прийняті одностайно.

"На сьогоднішній ранок усі формальні умови закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових протестів у січні-лютому виконано.

Штаб спротиву, Рада Майдану вимагає негайного введення закону в дію. Зокрема: закриття близько 2000 кримінальних справ проти учасників протестів, остаточної реабілітації", - написав Аваков.

Нагадаємо, в п'ятницю Рада ВО "Майдан" погодилася на умови закону про "амністію", за яким кримінальні справи проти активістів будуть закриті після звільнення будівель органів влади і кількох вулиць.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк підтвердив, що вулицю Грушевського і будівлю КМДА звільнять, зазначивши при цьому, що Будинок профспілок, Жовтневий палац, Український дім і Майдан протестувальники залишати не будуть.

О 12:00 у неділю на Майдані відбудеться чергове Народне віче.

Напередодні народний депутат від "Батьківщини" Степан Кубів повідомив, що опозиція на Народному вічі в неділю запропонує протестувальникам проти влади пікетувати будівлю Верховної Ради, щоб домогтися повернення Конституції-2004.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram