ГоловнаПолітика

Рада Майдану погодилася на умови закону про "амністію"

Протестувальники частково звільнять вулицю Грушевського та КМДА

Рада Майдану погодилася на умови закону про "амністію"
Фото: Макс Левин

Рада ВО "Майдан" вважає, що можна виконати вимоги закону про "амністію".

Цю заяву на брифінгу в Штабі національного спротиву оприлюднив член Ради ВО "Майдан" Андрій Дзіндзя, повідомляє сайт організації.

"Сьогодні, 14 лютого 2014 року, був звільнений останній із 234 активістів - Дмитро Полтавець. Враховуючи виконання владою вимог Майдану зі звільнення заручників, Рада ВО "Майдан" вважає можливим виконати вимоги Закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", що дозволить уникнути силового сценарію подій. Переконані, що такий крок дозволить зберегти найцінніше - це тисячі наших побратимів, яким загрожують багаторічні ув'язнення", - сказано в ній.

"Разом з тим ми попереджаємо владу, що якщо вона знову розгорне репресії проти активістів і мітингувальників, піде на зрив процесу мирного розв'язання кризи, то наші дії будуть значно масштабнішими, ніж просто повернення на вихідні позиції", - зазначено в заяві.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Дзіндзя додав, що мітингувальники на вулиці Грушевського залишаться -  звільнять лише проїжджу частину для руху автотранспорту.

"Це не означає, що ми здаємо приміщення, це не означає, що ми зносимо барикади, тобто ми відновлюємо рух вулицею Грушевського частково. Йдеться про те, що мітингувальники будуть, і будуть цю вулицю контролювати, і буде там Автомайдан. Звільняти повністю ми не будемо", - сказав Дзіндзя.

Він також сказав, що в будівлі Київської міськдержадміністрації, зайнятій протестувальниками з 1 грудня 2013 року, залишиться охорона Майдану.

"Там охорона буде наша, там міліції не буде", - сказав Дзіндзя.

Нагадаємо, для того, щоб закон про "амністію" запрацював, протестувальники повинні до 17 лютого звільнити всі адмінбудівлі і кілька вулиць, зокрема Грушевського. В іншому разі закон втратить чинність, а кримінальним справам проти активістів дадуть зелене світло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram