ГоловнаПолітика

Проти нардепа Капліна порушили справу

"Ударівець" нібито погрожував судді

Проти нардепа Капліна порушили справу
Сергей Каплин
Фото: www.poltava.pl.ua

Управління МВС України в Полтавській області відкрило кримінальне провадження за фактом погроз депутата від партії "УДАР" Сергія Капліна на адресу судді.

"До міліції звернулася із заявою суддя, що один з нардепів погрожував їй під час судового засідання. Заяву зареєстровано і відкрито кримінальну справу за ст. 377 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного). Наголошую, що справу порушено за фактом, а не проти конкретної особи", - повідомив керівник прес-служби обласної міліції Юрій Сулаєв агентство РБК-Україна.

За його словами, процесуальне керівництво у справі здійснюватиме прокуратура.

У свою чергу, прес-служба партії "УДАР" повідомила, що кримінальне провадження відкрито проти нардепа Сергія Капліна, який нібито погрожував судді під час розгляду Жовтневим райсудом Полтави 11 лютого запобіжного заходу голові Полтавської міськорганізації партії "Свобода" Романові Чабановському і голові облорганізації "УДАРу" Петрові Вороні. Сам Каплін відкинув усі звинувачення. "Жодних заяв під час судового засідання, які можна було б кваліфікувати як погрозу, я не робив. Це можуть підтвердити всі присутні. Я закликав суддю показати приклад усій Україні, як у Полтавській області панує верховенство права. Я закликав суддю винести рішення, яке відповідало б нормам законодавства", - сказав Каплін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram