ГоловнаПолітика

Яценюк: Тимошенко закликала створювати альтернативний уряд

Опозиція збирається поставити на голосування у ВР повернення до Конституції-2004

Яценюк: Тимошенко закликала створювати альтернативний уряд
Фото: Макс Левин

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає за необхідне формування альтернативного уряду - уряду Майдану.

Про це повідомив на прес-конференції голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, інформує прес-служба партії.

За його словами, він та заступник голови партії Олександр Турчинов обговорили в середу з Тимошенко цю тему.

"Юлія Тимошенко вважає за необхідне формування альтернативного уряду - уряду Майдану. Абсолютно зрозуміло, що це може бути одним з виходів із суспільно-політичної кризи", - сказав Яценюк.

"Партія єдина. Юлія Тимошенко висловила підтримку нашій боротьбі, звернулася до Майдану, звернулася до всіх опозиційних фракцій і партій з тим, що тільки разом ми здатні перемогти і тільки разом ми здатні реалізувати те, на що сподіваються сьогодні мільйони українців, які вийшли на Майдани по всій країні", - додав він.

За словами Яценюка, опозиція вимагає наступного пленарного тижня поставити на голосування у Верховній Раді питання про відновлення чинності Конституції 2004 року.

"Позиція Юлії Володимирівни в тому, що ця влада ніколи не погодиться на те, щоб відновити баланс влади в країні і конституційний лад", - сказав він.

Саме тому, як зазначив Яценюк, ключова вимога опозиції - наступного тижня поставити на голосування в парламенті питання про відновлення чинності Конституції 2004 року: "Для того, щоб не проводити кулуарних переговорів, а щоб у залі було чітко видно, чи є голоси за те, щоб український народ керував у своїй державі, чи все-таки Партія регіонів й надалі захищатиме виключно Януковича і глузуватиме з народу України шляхом використання тих повноважень, на які не обирали президента Януковича в 2010 році".

"Парламент має сказати своє слово, і кожен депутат має своїм голосуванням реально показати, чи готові народні депутати виконувати волю українського народу і відновити в Україні конституційний лад, а саме - Конституцію 2004 року", - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram