ГоловнаЕкономікаБізнес

"Богдан" поскаржився Януковичу на "рекет держслужбовців"

"Вести бізнес в Україні можуть тільки "свої" компанії"

"Богдан" поскаржився Януковичу на "рекет держслужбовців"

Автомобільна корпорація "Богдан" закликала президента Віктора Януковича припинити тиск, який на неї чинять контролюючі та фіскальні органи, оскільки умови бізнесу стають усе більш нестерпними.

Про це йдеться в повідомленні корпорації.

"Попри декларативні заяви про сприяння розвитку бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату, в країні фактично відбувається економічний рекет держслужбовцями. Вести бізнес в Україні можуть тільки "свої" компанії", - заявляє компанія.

У "Богдані" кажуть, що працюють за законом, але держоргани, зокрема Міністерство доходів і зборів, проводять перевірки все частіше і частіше.

"Під час проведення перевірок, як правило, здійснюються "шаблонні" донарахування, відкриваються кримінальні провадження. Сьогодні ми маємо численні судові спори, морально дестабілізований персонал, негативний імідж серед клієнтів і ділових партнерів, зменшення обсягів продажів", - сказано в повідомленні.

"Богдан" допускає, що податківці мають пряме завдання нашкодити його роботі і фінансовим показникам.

Нагадаємо, "Богдан" належить його президентові Олег Свинарчук. Раніше серед бенефіціарів компанії був також нині опозиційний політик Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram