ГоловнаПолітика

ЄС не вимагає дострокових перевиборів президента в Україні, - Фюле

Якими будуть вибори - достроковими чи за графіком - має визначити український народ

ЄС не вимагає дострокових перевиборів президента в Україні, - Фюле

Європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле заявляє, що у Євросоюзі не обговорюють можливість дострокових виборів президента України.

Про це Фюле повідомив на прес-конференції в Києві, інформує РБК-Україна.

"Дозвольте мені роз'яснити: ми тут не говоримо про дострокові вибори. Ми говоримо про належні умови для наступних прозорих президентських виборів, дострокових парламентських чи місцевих виборів. Якими будуть вибори - достроковими чи за графіком - це має визначити український народ. Але ми маємо забезпечити умови для чесних виборів", - наголосив Фюле.

Єврокоміссар ще раз підкреслив, що вважає за необхідне вжити в Україні термінових кроків з проведення конституційних реформ, створення нового уряду і забезпечення вільних та чесних виборів.

"З моїх розмов тут я усвідомив необхідність вжити термінових кроків з конституційних реформ, формування нового, такого, що представляє (усі сторони), уряду і забезпечення вільних та чесних виборів", - заявив Фюле.

Нагадаємо, 12 лютого Президент України Віктор Янукович зустрівся зі Штефаном Фюле. Під час зустрічі обговорювали питання врегулювання політичної кризи в Україні шляхом інклюзивного діалогу між владою, опозицією та громадянським суспільством, утримання від насильницьких і екстремістських дій, дотримання прав людини. Також під час спілкування підкреслили важливість об'єктивної та неупередженої оцінки внутрішньополітичних процесів у державі.

Напередодні Фюле зустрівся з лідерами української опозиції і обговорив з ними питання вирішення кризи в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram