ГоловнаПолітика

Росія та ЄС днями розпочнуть переговори щодо асоціації з Україною

Про двосторонні консультації ЄС і Росія домовилися 28 січня

Росія та ЄС днями розпочнуть переговори щодо асоціації з Україною
Фото: lenta-ua.net

Європейський Союз і Росія через кілька днів почнуть двосторонні консультації щодо можливого негативного економічного впливу на РФ, яке може мати Угода про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це заявив директор відділення Росії, "Східного партнерства" і Середньої Азії Європейської служби зовнішньої дії Гюннар Віганд на конференції в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Через кілька днів ми проведемо двосторонні консультації - не тристоронні консультації і не переговори, а саме двосторонні консультації щодо нібито негативного економічного впливу, який може мати Угода про асоціацію з Україною на Росію", - сказав Віганд.

Саме це, за його словами, офіційно дозволило Росії зайняти таку негативну позицію і змінити думку керівництва України, коли Україна була на шляху асоціації з ЄС.

21 листопада уряд України своїм розпорядженням призупинив роботу над Угодою про асоціацію з ЄС, яка включає угоду про зону вільної торгівлі з ЄС.

Кабмін запропонував Євросоюзу та Росії провести тристоронні переговори у форматі ЄС - Росія - Україна. Росія згідна брати участь у таких переговорах, Євросоюз - ні. Про консультації експертів ЄС і Росії було домовлено на саміті ЄС-Росія 28 січня в Брюсселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram