ГоловнаПолітика

Янукович погодився на створення коаліційного уряду, - Рибак

Право опозиції формувати весь склад уряду Рибак вважає "ультиматумом і диктатом"

Янукович погодився на створення коаліційного уряду, - Рибак
Фото: Макс Левин

Президент України Віктор Янукович погодився на створення коаліційного уряду

Про це заявив голова парламенту Володимир Рибак на зустрічі з членами Парламентської асамблеї НАТО на чолі з її президентом Х'ю Бейлі, повідомляє сайт Верховної Ради.

"Така можливість ще є. Країна не може бути без уряду", - сказав він.

Рибак нагадав, що президент України запропонував, щоб посаду прем'єр-міністра зайняв представник опозиції. Вимоги надати право опозиції формувати весь склад уряду керівник парламенту вважає " ультиматумом і диктатом".

"Уряд повинен бути аполітичним і ставити на перший план тільки економічні проблеми в державі. У цьому напрямку ми будемо працювати", - підкреслив спікер.

У цьому контексті він висловив думку, що представники опозиції мають два варіанти: "Бути в опозиції, напрацьовувати собі рейтинги і йти з ними на вибори", або "Скерувати своїх кращих фахівців в уряд і разом виходити із ситуації, що існує сьогодні".

"За цих умов ми будемо працювати. Треба все зробити, щоб країна працювала, люди отримували заробітну плату, пенсії та стипендії. І ми це все забезпечуємо", - сказав він.

Нагадаємо, 28 січня прем'єр-міністр Микола Азаров подав у відставку. Президент Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова.

25 січня президент запропонував лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку посаду прем'єр-міністра, а лідеру партії "УДАР" Віталію Кличко - віце-прем'єра з гуманітарних питань. Обидва відмовилися.

Яценюк відмовився очолити уряд.

5 лютого він заявив, що готовий очолити уряд за умови відновлення дії Конституції в редакції 2004 року і формування Кабінету Міністрів виключно опозицією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram