ГоловнаПолітика

МВС: активісти пошкодили бензобак і зняли номери з міліцейського авто під Подільським райсудом

Майданівців, яких вчора судили за "вимагання", викликають на допит

МВС: активісти пошкодили бензобак і зняли номери з міліцейського авто під Подільським райсудом
Фото: Макс Левин

МВС звинувачує активістів Самооборони Майдану у пошкодженні міліцейського автомобіля під час вчорашньої акції протесту під Подільським райсудом.

Нагадаємо, вчора в Подільському районному суді Києва відбулося засідання у справі чотирьох євромайданівців, які самостійно покарали чоловіка, що вкрав гроші з боксів для пожертв на Майдані, - активістів відправили під домашній арешт. Під будівлею суду зібралися близько двох сотень людей з Самооборони Майдану.

Як повідомляють на сайті МВС, близько 12.00 біля суду почала збиратися група осіб у камуфляжній формі, масках, касках, озброєні щитами, кийками та палицями.

"Після оголошення рішення суду (домашній арешт), близько 19.00 мітингувальники вишикувалися в колону і вирушили в бік Контрактової площі. Під час руху активісти пошкодили автомобіль конвойної служби Подільського райуправління міліції ГАЗ -3302, на якому перевозили затриманих: пробили заднє колесо, бак з пальним і викрали номерні знаки", - йдеться в заяві МВС.

За даним фактом міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 кримінального кодексу України - "хуліганство".

"О 19.40 колона протестувульників вже рухалася від МЗС України в напрямку Головного управління столичної міліції. Наблизившись до автостоянки ГУ МВС, активісти кинули димову шашку, розбили задню фару на службовому автомобілі чергової частини столичної міліції з емблемами "102" і зняли передні й задні номерні державні знаки. Зараз у Шевченківському РУ ГУМВС України в місті Києві розслідується кримінальне провадження за фактом хуліганства", - додають у відомстві.

Крім того, МВС заявляє, що вже сьогодні "о 5.40 невстановлені особи кинули пластикову пляшку з легкозаймистою сумішшю, підпаливши двері центрального входу територіального відділу міліції №2 Оболонського РУ ГУМВС України в місті Києві".

Зазначимо, що сьогодні всіх чотирьох афганців, над якими вчора проходив суд, викликали на допит в Подільське РВВС. Про це повідомляють їхні родичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram