ГоловнаПолітика

Позачергового засідання Ради не буде, - ПР

Немає жодного проекту закону, який можуть розглянути

Позачергового засідання Ради не буде, - ПР
Фото: Макс Левин

Позачергового засідання Верховної Ради 13-14 лютого не буде.

Про це повідомив заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє РБК-Україна.

"Регламент Верховної Ради України в ст. 11 передбачає одну норму - 155 підписів депутатів для проведення позачергової сесії. Заяви опозиційних фракцій про якісь заявки спікеру не можуть бути підставою для скликання позачергової сесії", - заявив він.

Депутат повідомив, що зранку 12 лютого відбулися консультації у спікера Володимира Рибака.

"Спікер Рибак поінформував, що немає жодного проекту закону, який може бути розглянуто. Тому немає навіть предмету для проведення такої сесії. Спікер поінформував, що підписних листів також ніхто не брав. Тому позачергової сесії не буде", - розповів Олійник.

Регіонал вважає, що процес підготовки змін Конституції зайшов у глухий кут.

"Тому у нас один висновок - опозиція не підготувала жодного проекту документа. Опозиція не хоче змінювати Конституцію. Це виконання плану Тимошенко, яка зажадала не змінювати Конституцію, залишити повноваження президенту, сподіваючись на вибори 2015 року. Все, що відбувається, - це маніпуляція опозиції", - вважає Олійник.

Нагадаємо, опозиція очікує від голови Ради Володимира Рибака скликання позачергового засідання Ради на 13-14 лютого. Раніше "Батьківщина" підтвердила наявність розбіжностей з фракцією "УДАР" щодо тексту змін до Конституції, проте розраховує на голосування за спільний проект закону на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram