ГоловнаПолітика

Арбузов сподівається, що на вулиці повернеться порядок і закон

Основне завдання місцевих органів влади на сьогодні - затвердити бюджети

Арбузов сподівається, що на вулиці повернеться порядок і закон
Фото: Пресс-служба НБУ

Політичний фактор в економіці має бути знято. Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергеій Арбузов.

"Ми повинні зняти політичний фактор в економіці. Влада пішла назустріч - закон про амністію ухвалено. Сподіваюся, цієї неділі порядок і закон пануватимуть на вулицях країни", - сказав він.

В.о. прем'єр-міністра переконаний, що переговорний процес між владою й представниками опозиції необхідно продовжувати.

Також Арбузов підкреслив, що першочергове завдання місцевих органів влади на сьогодні - затвердження місцевих бюджетів, тому всі захоплені будівлі облдержадміністрацій мають звільнити найближчим часом.

Нагадаємо, 29 січня Верховна Рада ухвалила закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

31 січня президент України Віктор Янукович підписав цей закон. 1 лютого документ було опубліковано. Якщо мітингувальники не виконають вимоги, прописані в законі, він втрачає чинність 17 лютого.

На зустрічі з опозицією президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України, а також запропонував Арсенію Яценюку посаду прем'єр-міністра України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram