ГоловнаПолітика

Мітингувальники покинуть адмінбудівлі тільки після звільнення затриманих активістів

Рада Майдану наголосила, що від влади залежить, чи буде продовжено діалог

Мітингувальники покинуть адмінбудівлі тільки після звільнення затриманих активістів
Фото: Артем Атаманюк

Питання про звільнення адміністративних будівель буде розглядатися тільки після звільнення всіх заручників.

Про це повідомив на брифінгу член Ради ВО "Майдан" Ігор Жданов, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Основною передумовою виконання закону про звільнення від кримінальної відповідальності активістів Майдану є звільнення всіх заручників, і тільки в цьому випадку ми будемо розглядати питання про його виконання", - зазначив Жданов.

Член Ради ВО "Майдан" Вікторія Сюмар зазначила, що було "гаряче обговорення", оскільки частина людей готова сидіти у в'язниці заради того, щоб була перемога тієї справи, за яку вони боролися. Сюмар наголосила, що від влади залежить, чи буде продовжено діалог, тобто це залежить від того, чи звільнять заручників.

На уточнювальне запитання, чи вважають вони, що звільнення затриманих під домашній арешт є виконанням ухваленого закону, Сюмар відповіла: "Головне, щоб тепер наші активісти не сиділи у в'язниці, а наступний крок після їх звільнення під домашній арешт - це виконання цього закону та закриття всіх кримінальних справ проти них".

Нагадаємо, 2 лютого набув чинності ухвалений провладною більшістю закон "про амністію" учасників масових акцій в обмін на звільнення захоплених будівель. Опозиція цього закону не визнає і вимагає прийняти альтернативний, який не висуває активістам жодних вимог.

Документ передбачає амністію для затриманих активістів, якщо протестувальники протягом 15 днів звільнять адмінбудівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram