ГоловнаПолітика

У Київ знову летить єврокомісар Фюле

Це його третій візит за три тижні

У Київ знову летить єврокомісар Фюле
Фото: стоп-кад трансляции

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле у вівторок вирушає до Києва з дводенним візитом, щоб допомогти знайти вихід із політичної кризи.

Про це повідомила офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Пія Аренкільде Хансен.

"Єврокомісар Фюле вирушає сьогодні в другій половині дня до Києва. Це його третій візит за три тижні, який підкреслює наше зобов'язання допомогти Україні впоратися з кризою", - сказала вона, повідомляє РИА Новости.

Як випливає з графіка єврокомісара, візит триватиме у середу і четвер.

Крім того, вона нагадала і про те, що за результатами понеділкового засідання Ради ЄС з питань закордонних справ щодо України ухвалено відповідні висновки, в яких ЄС зафіксував свою позицію щодо подій в Україні та перспектив розвитку двосторонніх відносин, давши зрозуміти, що "Угода про асоціацію не є кінцевою метою у відносинах України та ЄС".

Нагадаємо, попередній візит Штефана Фюле до Києва відбувся 24-25 січня. Він зустрівся з президентом України, представниками українського уряду, опозиції та громадянського суспільства.

Варто зазначити, що Фюле і голова дипломатії ЄС Кетрін Ештон регулярно навідуються в Україну, де зустрічаються з владою, представниками опозиції та з громадянським суспільством. Ештон побувала в Києві минулого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram