ГоловнаПолітика

Кличко: Конституцію-2004 має повернути КС

Новий Основний закон не пишеться за тиждень, за два або навіть за місяць, зазначив він

Кличко: Конституцію-2004 має повернути КС
Фото: klichko.org

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вважає, що Україна має повернутися до Конституції 2004 року шляхом скасування Конституційним Cудом України свого рішення від 2010 року.

Про це політик заявив в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє прес-служба "УДАРу".

"Ключовий заклик, який лунає останнім часом, - це дострокові вибори президента і перезавантаження влади. Насамперед ми маємо повернутися до Конституції 2004 року. Це можна зробити дуже швидко. Конституційний Суд має скасувати своє незаконне рішення, ухвалене 2010 року", - сказав Кличко.

Лідер "УДАРу" наголосив, що сьогодні влада намагається відволікти увагу людей від вирішення найважливіших питань дискусіями про нову Конституцію. "Конституція не пишеться за тиждень, за два або навіть за місяць. Це довгий процес, який потребує місяців, може півроку. Тому ми маємо повернутися до Конституції 2004 року, потім формувати перехідний технічний уряд, який візьме на себе програму реформ в країні. І потім у нас буде час погодити нову редакцію Основного закону з усіма політичними силами, знайти баланс. І прописати все так, щоб ця Конституція була досконалою", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав партнерів по опозиції у Верховній Раді підтримати 150 підписами текст Конституції 2004 року для термінового внесення його на голосування в парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram