ГоловнаПолітика

ПР просить ГПУ розслідувати створення загонів самооборони

У контексті незаконних воєнізованих формувань партія не згадала про "Український фронт"

ПР просить ГПУ розслідувати створення загонів самооборони
Фото: transkarpatia.net

Партія регіонів вимагає від Генпрокуратури дати правову оцінку діям "опозиційних вождів, які взялися за створення не передбачених законом воєнізованих формувань".

Про це йдеться в заяві прес-служби ПР.

"Під час чергового майданного віча керівниками так званого "штабу національного спротиву" в істеричній формі було публічно заявлено про прагнення поширити досвід загонів "самооборони майдану" на територію всієї України - створити всеукраїнську структуру, регіональні та місцеві штаби, сформувати і навчити сотні. Керувати процесом "самооборонізації" всієї України доручено комендантові майдану, відомому радикалу від опозиції Парубієві", - нагадують у ПР.

"Партія регіонів вважає своїм обов'язком застерегти майданних вождів, які виразно загралися у війну, від протиправних дій, нагадати їм про передбачену в таких випадках кримінальну відповідальність (ст. 260 Кримінального кодексу України)", - сказано в заяві.

Ст. 260 КК - створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань - передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років. Керівництво такими формуваннями передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

При цьому ПР у своїй заяві воліла не згадувати про створений у Харкові на зльоті первинних організацій партії "Український фронт", а також про створення на Сході та Півдні країни загонів самооборони проти прийдешньої навали "бандерівців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram