ГоловнаПолітика

Москаль перерахував тілесні ушкодження загиблого "майданівця"

Юрій Вербицький не міг загинути від переохолодження, впевнений депутат

Москаль перерахував тілесні ушкодження загиблого "майданівця"
Юрий Вербицкий
Фото: facebook/olya.tarasovych

Депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль заявив, що, судячи з висновку судмедекспертизи, активіст Євромайдану Юрій Вербицький не міг загинути від переохолодження, як запевняє МВС.

На сайті Москаля, який є головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування протиправних дій правоохоронних органів під час акцій протесту, оприлюднено результати судово-медичної експертизи тіла Вербицького.

Тіло загиблого доправили на експертизу 22 січня. Експерти встановили такі тілесні ушкодження:

- Синець із забиттям м'яких тканин лівого передпліччя та закритий перелом лівої ліктьової кістки на межі середньої та нижньої третини; закрита травма грудної клітки; синець правої бічної поверхні тулуба з переходом на поперекову ділянку праворуч; два синці грудної клітки ліворуч на передньопаховій лінії; перелом тіла грудини в 4-му міжребер'ї з крововиливом у переднє середностіння; переломи ребер: зліва - 7, 8 по навкологрудній лінії. 7, 8, 9, 10 ребер - по середньоключичній із переходом на середньопахову; справа: переломи 6 ребра по середньоключичній, 7, 8 - по хребтовій лінії, 9, 10 - по середньопаховій, 11, 12 - по хребтовій лінії;

- Синець у ділянці верхньої і нижньої повік правого ока з раною верхньої повіки; синець із забоєм м'яких тканин на тильній поверхні правої кисті; садна із забійними поверхневими ранами передніх поверхонь обох гомілок;

- Тілесні ушкодження у вигляді саден в ділянці правого лобного бугра; синець у ділянці верхньої і нижньої повік правого ока з раною верхньої повіки; синяк нижньої повіки лівого ока; садно кінчика носа; крововилив слизової оболонки верхньої губи зліва; синець у проекції правого тазостегнового суглоба по зовнішній поверхні; садно на бічній поверхні клубової кістки справа; множинні садна тильних поверхонь пальців обох рук.

"Враховуючи висновок судмедекспертів, повідомлення МВС України про те, що причиною смерті Вербицького стало переохолодження, зовсім не відповідає його травмам", - зазначив Москаль.

Він надіслав генпрокурору Вікторові Пшонці звернення з проханням відкрити за цим фактом кримінальне провадження про замах на умисне вбивство. Він також просить витребувати справу з МВС України й узяти її на провадження в Генеральній прокуратурі України. Це прохання він мотивує тим, що ЗМІ оприлюднили інформацію про причетність до цієї справи працівників підрозділів МВС України, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність.

Нагадаємо, Вербицького викрали з Олександрівської лікарні разом з активістом Ігорем Луценком уранці 21 січня. Луценко привіз Вербицького до лікарні з травмою ока. Згодом тіло Вербицького знайшли в Бориспільському районі Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram